vrijdag 13 december 2013

Nieuwsbrief

Ukarumpa, 30-10-2013

VREES NIET! Staat dat niet 365 keer in de Bijbel, voor elke dag van het jaar een keer? 
God wil ons ermee bemoedigen, door Zijn Woord, maar ook door Zijn natuur: 
een paar weken geleden bloeide deze prachtige lelie in onze tuin. “Vrees niet, let op de leliën des velds…” God zal ons bekleden, voeden, alles geven wat we nodig hebben. Deze lelie bloeide maar 1 dag. Als God daar al zoveel schoonheid in legt, hoeveel meer in ons, Zijn geliefde kinderen?  

Afgelopen week zagen we een prachtige regenboog om de zon. Het bemoedigde me. Het was alsof God zei: 
Vrees niet, want Mijn ogen zijn op  jou gericht. Zoals staat in 1 Petrus 3:12: “Want de ogen van de Here zijn op de rechtvaardigen, en Zijn oren tot hun smeking…” 

Ik zal in deze nieuwsbrief schrijven hoe God het werk van SALT (Scripture Application and Leadership Training, een Bijbelcursus die we houden onder de stammen in PNG en in de Pacific) blijft zegenen en verder ontwikkelen; hoe wij een klein instrument mogen zijn in Zijn machtige handen:  twee grote projecten zijn afgerond in de afgelopen maanden: na vele dagen, weken, maanden hard werken achter de computer, is de nieuwe revisie van de SALT lesstof af! 

Wat een zegen!  We hebben nieuwe lessen erin verwerkt en de nodige aanpassingen gemaakt. Daarnaast hebben we deze nieuwe uitgave vertaald in het Tok Pidgin. Ik kan jullie eerlijk vertellen dat toen ik de gloednieuwe vertaling van het lesboek in het Tok Pidgin had opgehaald bij de printshop, de tranen me over mijn wangen liepen. Wat een zegen op zoveel maanden hard werken. Het is mijn diepe gebed dat deze lessen overal zullen worden gebruikt, als uitleg van Gods Woord. Dat het een middel in Gods hand mag zijn, dat de mensen hier zullen begrijpen wat God hen te zeggen heeft in Zijn liefdesbrief aan ons. 


Ook  hebben we nu een gastenverblijf voor de teamleden, het mini SALT huis. Het huisje staat naast het SALT huis en is helemaal gerenoveerd: nieuwe wanden van pitpit (zie foto’s), een keukentje met eigen kookgelegenheid, een douche met (koud) water en een gezellige woonkamer om in te lezen.                                                                                                      

Mijn adres is:  Marjan Sikkema
PO box  1-98 
EHP 444 Ukarumpa Papua New Guinea
Mijn rekeningnummer is 1204.86.784 ten name van Wycliffe Comite Sikkema
(Giften zijn aftrekbaar van de belasting). 
E-mailadres: m.sikkema@sil.org.pg               http://marjansikkema.blogspot.comIk hoop van 20 nov. tot 20 febr. op verlof in Nederland te zijn. Graag verzorg ik een presentatie in je kerk, Bijbelstudie of  andere bijeenkomst!      Marjan Sikkema

Geen opmerkingen:

Een reactie posten