zaterdag 2 oktober 2010

Hallo lieve luitjes!
 
Ik ben weer veilig op mijn stek in Ukarumpa. Na 4 fantastische weken in Honiara weer teruggevlogen over de oceaan, en weer veilig aangeland in het hooggebergte van PNG. Even wennen en weer het ritme van het leven hier vinden, maar de toekomst lacht me al weer tegen.
Ik ben weer eens verhuisd en maak nu het huis van vriendin Beth Fuller tot mijn eigendom voor 7 weken. Ze is in haar village, en ik kan mooi op haar huisje passen, en dat bevalt me uitstekend.
 
De cursus in Honiara ging erg goed. (Zie foto bijlage) We hadden 24 deelnemers en konden gebruik maken van vrij westerse middelen. Heel wat anders dan in Yopno, waar we 280 mensen hadden en midden in de bush zaten. In Yopno waren het allemaal mensen uit het dorp, die wilden leren hoe ze hun pas vertaalde bijbel konden gaan gebruiken.
In Honiara waren het 24 kerkleiders van allerlei verschillende eilandjes (Honiara is de hoofdstad van de Solomon Eilanden, dat bestaat uit 992 verschillende kleine eilandjes!! Je weet niet wat je ziet als je aan komt vliegen, overal groene stippen in de knalblauwe oceaan, omgeven door koraalbanken, die goed te zien zijn, omdat de zee kristalhelder is. Witte kaketoes die uit de bomen fladderen bij het geluid van het landende vliegtuig, haast niet te omschrijven. Hoe ongelooflijk machtig is Gods schepping!)
Deze deelnemers zijn allemaal goed geschoold, spreken engels, en hun doel was om te leren wat de werkelijke grond van het geloof is. Voor velen was het een openbaring dat God Jezus heeft gezonden, om ons te verlossen van Satan, en om weer met God verzoend te zijn, en ons het eeuwige leven te geven, en dat wij als antwoord daarop volgens Zijn regels willen gaan leven. Ook is alle magie en toverdokters en vervloekingen, wat nog erg leeft hier, aan de orde geweest. Het is erg interessant, en aan de andere kant ook ontzettend moeilijk om werkelijk hun gedachten en overtuigingen te begrijpen, en om te vormen naar gezonde overtuigingen. Het maakt zo ontzettend veel deel uit van hun wereldbeeld, met geestenverering en geestenbezwering, dat er heel wat jaren overheen moeten gaan, voordat dat echt teruggebracht is naar Christelijke opvattingen en wereldbeeld. Maar dat is een heel verhaal op zich.
Met deze waarheden van de Bijbelcursus gaan ze dan weer terug naar hun eigen dorp, en geven ze de informatie weer door aan hun eigen kerkleden.
Ik vind dit echt prachtig werken, omdat er op deze manier een heleboel mensen worden bereikt. Het blijft dan niet binnen 1 bepaald dorp, maar het spreidt zich uit over 24 verschillende dorpen. Zoals zo mooi in 2 Tim 2:2 staat: "Wat gij gehoord hebt, vertrouw dat toe aan vertrouwde mensen, die bekwaam zijn om ook anderen te onderrichten."
Ik merk dat dat echt mijn visie is, in mijn werk hier. Op die manier Gods Woord brengen over de hele Pacific, en uiteindelijk over de hele wereld.
 
Nu mijn toekomstplannen: Zoals het nu lijkt blijf ik in PNG tot april 2011. Van januari tot april zijn er namelijk nog 3 SALT cursussen gepland, die ik heel graag zou willen geven, als 1 van de onderwijzers. Dus in plaats van in januari naar Nederland te komen, wordt het nu april.
 
In April hoop ik dan thuis te komen, om per 1 augustus te beginnen met mijn opleiding in Engeland. Voor info zie:  http://eurotp.org/UK/courses.asp
Dat loopt tot eind december. In januari of februari hoop ik dan terug te gaan naar de Pacific. Ik weet nog niet waar God me heen gaat zenden, maar in mei volgend jaar heb ik een gesprek met een Nederlands echtpaar, wat een project heeft lopen in Polynesia en Micronesia, en zij zoeken mensen die de opleiding Scripture Use hebben gevolgd. Ik wil met hen eens kijken wat de werkzaamheden zijn. En verder zou ik heel graag full time in het team van de SALT cursus zitten. Zo als ik het nu kan bekijken zijn dat 2 geweldige mogelijkheden waar ik in de toekomst mee bezig zou kunnen. Alles teruggebracht in Gods hand en plan voor mijn leven, en ondergeschikt aan Zijn wil!  
 
Voor nu hoop ik weer mijn Nederlandse lessen op te pakken. Mijn aantal leerlingen is gegroeid van 3 naar 5, omdat er 2 dagen geleden een nieuw Nederlands gezin is aangekomen. Echt superleuk om het Nederlandse team hier wat verder uit te breiden, en een nieuw adres te hebben waar ik even binnen kan vallen en gewoon simpel ontspannen Nederlands kan kletsen. Vanaf 18 oktober zal ik 5 weken les gaan geven aan groep 6. Geen idee hoe ik dat ga doen, zonder PABO opleiding, maar ik val in voor iemand die heel graag de trouwerij van haar zoon in Nieuw Zeeland bij wil wonen.
 
Zo, volgens mij zijn jullie weer helemaal op de hoogte van alle activiteiten en ontwikkelen hier in het mooie PNG.
 
Foto's
 
 

Joshua, ons andere teamlid, woont in Honiara


Met Carol, is vriendin en 1 van de onderwijzers die ook in Ukarumpa woont.

5: alle deelnemers die geslaagd zijn en hun certificaat hebben gekregen

op zaterdag snorkelen bij een Japans oorlogsschipwrak uit de 2e wereldoorlog

in onze vrije tijd samen met de zoon van het zendingsechtpaar echte Nederlandse stroopwafels bakken
 
 
 
 
 
Heel veel liefs,
Marjan
 
 

1 opmerking:

  1. Dr. Ajayi is een man met grote spirituele krachten dankzij zijn betoveringskracht, ik kon mijn man terugkrijgen na 3 jaar scheiden.Ik maakte echt slechte tijden door de scheiding, dus ik zocht online naar hulp toen ik een getuigenis van een dame die beschreef hoe de spreukster haar hielp om zelf een baby te krijgen met een kruidengeneesmiddel, ik nam zijn contact op en legde hem mijn situatie uit, hij sprak een spreuk uit en mijn man kwam op de derde dag bij mij terug het is nog steeds een magie voor mij, ik ben erg blij om terug te zijn met de liefde van mijn leven. je kunt Dr. Ajayi de betoveringscaster bereiken op zijn Viber- of WhatsApp-nummer: + 2347084887094 of e-mail: drajayi1990@gmail.com hij heeft me geholpen Ik weet zeker dat hij je ook zal helpen met je levensprobleem.

    BeantwoordenVerwijderen